dilluns, 20 de gener del 2014

TILC: COMUNICACIÓ A INTERNET.

Aquesta setmana, el treball de l'assignatura és ben interessant i us llance una reflexió a tots vosaltres: com utilitzeu les xarxes socials a classe? O millor, primerament, les utilitzeu o utilitzarieu si fòreu mestres? I, llavors, com ho farieu?

Bé, jo he estat investigant una mica (o millor dit, porte investigant i fent les meues pròpies idees des de fa temps, ja que és una idea que em pareix novedosa i eficaç) i he trobat moltes xarxes i aplicacions diverses (des de blogs fins aplicacions com instagram o symbaloo). Quina xarxa utilitzar ve definit pel que volem conseguir amb ella, si volem només fotografies o vídeos, si volem compartir informació diversa per completar el temari de classe, si volem que siga més o menys interactiva...
Però, principalment, crec que per a usar algun d'aquests recursos s'ha de tenir un alumnat interessat i participatiu, sinò això pot convertir-se en un malson per a tots.


Ara vaig a posar-vos un exemple de com usaria jo una xarxa d'aquestes. Per començar, ho faria amb Twitter.
Hi hauria un compte de l'assignatura on es penjarien articles, blogs i altres coses de referència per a que tots ho puguen consultar.
Per a participar els alumnes, es poden promoure activitats com:
- que pujen fotografies de les excursions o llocs que els agradaria visitar o que han visitat (sempre amb la temàtica de l'assignatura)
- que pujen diversos exemples de coses per a fer en el laboratori
- que facen preguntes o contesten altres que pose el mestre




Amb tot això, crec que ja us podeu fer una idea del tema. Jo, per la meua part, continuaré investigant altres formes d'incloure les xarxes socials a classe.


A banda d'això, al Twitter, hem fet un hashtag #TILCiTIC, on podeu veure més idees, reflexions i pàgines web.
Un dels meus tuits ha sigut: Ací tenim una presentació amb Prezi (que recomane) amb reflexions de les xarxes socials en l'educació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada